Tejberizs rumos almával
2013-01-11- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Nincs is jobb, mint egy hiper könnyű desszert recept, amit egy kis rumos almával bolondítunk meg!
Köszönjük a receptet Bonnienak!
Ezeket szerezd be:
- Rizshez:
- 35 dkg rizs
- 1 liter tej
- 10 dkg cukor
- 200 ml főzőtejszín
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 4 dkg vaj
- Almához:
- 5 alma
- 1 citrom leve
- 1 tk fahéj
- 2 cl rum
- 2 evőkanál cukor
1. lépés
A rizst pár perc alatt megpirítjuk egy kicsit a vajon, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kivonatot.
2. lépés
A rizst lassú tűzön, folyamatosan keverve puhára főzzük, egészen addig, amíg a rizs minden folyadékot felszív. Érdemes teflon edényt használni, abban nem szokott leragadni. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, de letakarjuk, hogy még ezután is dagadjanak és párolódjanak a rizsszemek.
3. lépés
Az almákat megmossuk, héjával vagy anélkül felszeleteljük, majd kis, formás kockákra vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, ezután beletesszük az almákat és egy kevéske vízzel feltöltjük.
4. lépés
Lassú tűzön elkezdjük párolni az almákat, fél puha állapotukban jöhet hozzá a rum, a citromlé, a fahéj és a cukor. Az egészet addig kevergessük és főzzük, ameddig finom szirupos lé lesz az alma alatt.
Tányérokba tesszük a tejberizst, majd a tetejére kanalazzuk az almát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 485 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
16.1g -
Szénhidrát
134.4g -
Fehérje
15.3g