Tejberizs rumos almával

2013-01-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Nincs is jobb, mint egy hiper könnyű desszert recept, amit egy kis rumos almával bolondítunk meg!

Köszönjük a receptet Bonnienak!

Ezeket szerezd be:

  • Rizshez:
  • 35 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 4 dkg vaj
  • Almához:
  • 5 alma
  • 1 citrom leve
  • 1 tk fahéj
  • 2 cl rum
  • 2 evőkanál cukor

1. lépés

A rizst pár perc alatt megpirítjuk egy kicsit a vajon, majd felöntjük a tejjel, a tejszínnel, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a kivonatot.

2. lépés

A rizst lassú tűzön, folyamatosan keverve puhára főzzük, egészen addig, amíg a rizs minden folyadékot felszív. Érdemes teflon edényt használni, abban nem szokott leragadni. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, de letakarjuk, hogy még ezután is dagadjanak és párolódjanak a rizsszemek.

3. lépés

Az almákat megmossuk, héjával vagy anélkül felszeleteljük, majd kis, formás kockákra vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, ezután beletesszük az almákat és egy kevéske vízzel feltöltjük.

4. lépés

Lassú tűzön elkezdjük párolni az almákat, fél puha állapotukban jöhet hozzá a rum, a citromlé, a fahéj és a cukor. Az egészet addig kevergessük és főzzük, ameddig finom szirupos lé lesz az alma alatt.

Tányérokba tesszük a tejberizst, majd a tetejére kanalazzuk az almát.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 485 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vanília pudingos tejberizs recept

  • Thai kókuszos rizs

  • Mascarpones-karamellás tejberizs

  • Tejberizs mazsolával

  • Török rizs puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    16.1g
  • Szénhidrát

    134.4g
  • Fehérje

    15.3g