Levendulás kenyér
2012-11-23- Típus: Gyümölcskenyér
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ki az aki valaha is kóstolt levendulás süteményt? Ha nem látom, akkor nem is hiszem el, de egy külföldi szakácskönyvben találtam rá. Hát nem hihetetlenül hangzik?
Ezeket szerezd be:
- 90g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 30g mandula
- 100g porcukor
- 100g sótlan vaj
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál szárított levendula
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőnket 170°C-ra. A mandulát tegyük egy serpenyőbe és 10 perc alatt pirítsuk finomra. Mikor ez kész, tegyük félre hűlni, majd a lehűlést követve pedig daráljuk le.
2. Lépés
Béleljünk ki sütőpapírral egy kenyér sütőformát. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, majd tegyük félre.
Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel addig, amíg a keverék könnyű és puha lesz.
Adjunk hozzá 1 tojássárgáját, verjük fel azzal is. Azután jöhet 1 tojásfehérje, aztán így felváltva ismételjük a tojásokkal.
3. Lépés
Keverjük ehhez a keverékhez a darált mandulát, egy fakanállal forgassuk össze. Szitáljuk bele a lisztes keveréket, majd szintén dolgozzuk meg fakanállal. Adjuk hozzá a szárított levendulát is.
4. Lépés
Kanalazzuk a tésztát előkészített sütőformánkba. Süssük előmelegített sütőben 170°C-on körülbelül 30 ~ 35 percig, amíg szép aranybarna lesz. Tegyük félre egy rácsra, majd fordítsuk ki egy tányérra a formából.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 055 megtekintés