Levendulás kenyér

2012-11-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ki az aki valaha is kóstolt levendulás süteményt? Ha nem látom, akkor nem is hiszem el, de egy külföldi szakácskönyvben találtam rá. Hát nem hihetetlenül hangzik?

Ezeket szerezd be:

  • 90g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30g mandula
  • 100g porcukor
  • 100g sótlan vaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál szárított levendula

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőnket 170°C-ra. A mandulát tegyük egy serpenyőbe és 10 perc alatt pirítsuk finomra. Mikor ez kész, tegyük félre hűlni, majd a lehűlést követve pedig daráljuk le.

2. Lépés

Béleljünk ki sütőpapírral egy kenyér sütőformát. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, majd tegyük félre.
Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel addig, amíg a keverék könnyű és puha lesz.
Adjunk hozzá 1 tojássárgáját, verjük fel azzal is. Azután jöhet 1 tojásfehérje, aztán így felváltva ismételjük a tojásokkal.

3. Lépés

Keverjük ehhez a keverékhez a darált mandulát, egy fakanállal forgassuk össze. Szitáljuk bele a lisztes keveréket, majd szintén dolgozzuk meg fakanállal. Adjuk hozzá a szárított levendulát is.

4. Lépés

Kanalazzuk a tésztát előkészített sütőformánkba. Süssük előmelegített sütőben 170°C-on körülbelül 30 ~ 35 percig, amíg szép aranybarna lesz. Tegyük félre egy rácsra, majd fordítsuk ki egy tányérra a formából.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 055 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény