Tökös rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával
2013-10-24- Típus: Lecsó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Lecsó reggel, délben este … Egyszerűen nem lehet megunni. Ősszel pedig különösen kedvelem a tökkel felturbózott változatot.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg paprika
- 3 db hegyes csípős zöldpaprika
- 4 db chili
- 30 dkg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gyalult tök
- olaj
- só, bors ízlés szerint
- őrölt csípős pirospaprika
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg rizs
1. lépés
A rizst reggel beáztatom.
A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem. Megpirítom a kockára vágott szalonnát is. Közben a hagymákat aprítom, a szalonnához adom,. megdinsztelem.
2. lépés
Közben felkarikázom a paprikákat, a paradicsomot nyolcadolom, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem. Amikor a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 223 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
780 kcal -
Zsir
29.3g -
Szénhidrát
116.4g -
Fehérje
36.9g