Tökös rizses lecsó füstölt kolbásszal és szalonnával

2013-10-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Lecsó reggel, délben este … Egyszerűen nem lehet megunni. Ősszel pedig különösen kedvelem a tökkel felturbózott változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg paprika
  • 3 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 4 db chili
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gyalult tök
  • olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg rizs

1. lépés

A rizst reggel beáztatom.

A karikára vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítom, kiveszem. Megpirítom a kockára vágott szalonnát is. Közben a hagymákat aprítom, a szalonnához adom,. megdinsztelem.

2. lépés

Közben felkarikázom a paprikákat, a paradicsomot nyolcadolom, belerakom az edénybe, fűszerezem, s hozzáadom a tököt és a rizst is, összekeverem. Amikor a lecsó már csaknem csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászt.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 469 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

  • Baconös-kolbászos lecsó tésztával

  • Lecsó egyszerűen

  • Rizses lecsó tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    780 kcal
  • Zsir

    29.3g
  • Szénhidrát

    116.4g
  • Fehérje

    36.9g