Sonkás makarónis saláta

2014-01-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Hideg salátaként fogyasztható, könnyen elkészíthető étel.

Ezeket szerezd be:

  • 1csg makaróni tészta
  • só, bors
  • 20 deka bármilyen sonka, lehet pulykasonka is
  • 2 darab csemegeuborka
  • 6 kanál majonéz
  • 4 kanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 paradicsom
  • 10 deka sajt
  • citromkarika
  • petrezselyem

1. Lépés

A makarónit 6-7 centis darabokra tördelem, majd  sós vízben megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel lehűtöm.
Kisebb kockákra vágom a többi hozzávalót.

2. Lépés

A majonézt összekeverem a tejföllel, a ketchuppal, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A lehűtött tésztát összekeverem a majonézes sonkával, uborkával és a többi hozzávalóval.
Tálaláskor citromkarikával és petrezselyem zölddel díszítem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.2 / 5)

3.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 670 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tésztasaláta Anjikától

  • Majonézes saláta sonkával és tojással

  • Majonézes saláta tojással és kecskesajttal

  • Vegyes majonézes saláta bruschettával

  • Majonézes saláta tojással, olívabogyókkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    559 kcal
  • Zsír

    23.7g
  • Szénhidrát

    63.1g
  • Fehérje

    24.6g
  • Koleszterin

    66mg
  • Cukor

    4.6g