Sonkás makarónis saláta
2014-01-09- Típus: Majonézes saláták, Tésztasaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Hideg salátaként fogyasztható, könnyen elkészíthető étel.
Ezeket szerezd be:
- 1csg makaróni tészta
- só, bors
- 20 deka bármilyen sonka, lehet pulykasonka is
- 2 darab csemegeuborka
- 6 kanál majonéz
- 4 kanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- 1 paradicsom
- 10 deka sajt
- citromkarika
- petrezselyem
1. Lépés
A makarónit 6-7 centis darabokra tördelem, majd sós vízben megfőzöm. Leszűröm, hideg vízzel lehűtöm.
Kisebb kockákra vágom a többi hozzávalót.
2. Lépés
A majonézt összekeverem a tejföllel, a ketchuppal, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
A lehűtött tésztát összekeverem a majonézes sonkával, uborkával és a többi hozzávalóval.
Tálaláskor citromkarikával és petrezselyem zölddel díszítem.
Értékelések
(3.2 / 5)
5 személy értékelt
7 670 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
559 kcal -
Zsír
23.7g -
Szénhidrát
63.1g -
Fehérje
24.6g -
Koleszterin
66mg -
Cukor
4.6g