Tojásos lecsó császárszalonnával

2014-02-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A lecsóval nem tudok betelni. Most császárszalonnát vágtam bele és tojásosan készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db vöröshagyma
  • 4 db újhagyma zöldje
  • 6 db paprika (lecsó)
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db paradicsom
  • 200 g szalonna (császár)
  • 4 db tojás
  • 1 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)

1. Lépés

A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát kockára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezem.

3. Lépés

Amikor megfőtt, ráütöm a tojásokat, összekeverem, elzárom a tűzhelyet, s lefedve hagyom egy ideig.

4. Lépés

Tálalok. A tányérra merem a lecsót, középre teszek egy petrezselyemlevelet, s szórok rá aprított petrezselyemlevelet és újhagymaszárat.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 923 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    488 kcal
  • Zsír

    32,9 g
  • Koleszterin

    219 mg
  • Szénhidrát

    22,3 g
  • Cukor

    10,7 g
  • Fehérje

    27,3 g