Tojásos lecsó császárszalonnával
2014-02-07- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A lecsóval nem tudok betelni. Most császárszalonnát vágtam bele és tojásosan készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 3 db vöröshagyma
- 4 db újhagyma zöldje
- 6 db paprika (lecsó)
- 1 db hegyes csípős paprika
- 2 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- 200 g szalonna (császár)
- 4 db tojás
- 1 szál petrezselyem
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
1. Lépés
A hagymát, petrezselymet aprítom, a paprikákat, újhagyma szárakat karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a szalonnát kockára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon a szalonnával együtt megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, újhagymaszárak egy részét, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor megfőtt, ráütöm a tojásokat, összekeverem, elzárom a tűzhelyet, s lefedve hagyom egy ideig.
4. Lépés
Tálalok. A tányérra merem a lecsót, középre teszek egy petrezselyemlevelet, s szórok rá aprított petrezselyemlevelet és újhagymaszárat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 923 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
488 kcal -
Zsír
32,9 g -
Koleszterin
219 mg -
Szénhidrát
22,3 g -
Cukor
10,7 g -
Fehérje
27,3 g