Tejszínes zellerkrémleves pirított mogyoróval
2014-03-18- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Tejszínes zellerkrémlevest készítettem, de nem is akármilyen módon! Fehérborral kicsit bolondítottam, valamint pirítóssal, pirított mogyoróval és reszelt sajttal szórtam meg. Nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb zeller (zöldjével)
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- vegeta (ízlés szerint)
- 1 db marhahúsleves-kocka
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- olívaolaj
- 50 g füstölt sajt
- 1 marék mogyoró
- 1 kiskanál cukor
- 1 db zsemle
1. lépés
A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom.
2. lépés
Egy lábasban olajon a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.
3. lépés
Körülbelül 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.
4. lépés
Közben megpucoltam néhány amerikai mogyorót, a magokat kettészedtem, megpirítom serpenyőben kevés cukor hozzáadásával.
5. lépés
A sajtot lereszelem, egy szelet zsemlét megpirítok, majd kockára vágok.
6. lépés
Egy keverő edényben botmixerrel összekeverem a levest, újabb fehérboradaggal hígítom.
7. lépés
Tálalok. A tányérba öntöm a levest, középre helyezem a kenyérkockákat, rászórom a sajtot, locsolok rá olívaolajat, s megszórom mogyoróval.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 497 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
581 kcal -
Zsír
26,7 g -
Koleszterin
34 mg -
Szénhidrát
61,2 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
18,4 g