Gulyásleves tarhonyával recept

2012-11-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A gulyást legalább annyiféleképpen lehet készíteni, ahány család van Magyarországon. Az anyósom tarhonyával készíti, ami szintén nagyon ízletes!

Ezeket szerezd be:

  • 35-40 dkg sertés vagy marha comb
  • 2-2 db sárga és fehér répa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dkg krumpli
  • kevés pirospaprika
  • 1 kk őrölt köménymag
  • tarhonya ízlés szerint
  • só, bors, petrezselyem

1. lépés

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy feltesszük olajon dinsztelődni. Ne hagyjuk, hogy a hagyma leégjen, ezért ha kell, öntsünk alá  2 dl vizet. Közben megmossuk a húst is, és kisebb kockákra vágjuk. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük mielőtt még leégne, aztán visszatesszük a tűzre.

2. lépés

Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.) Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni. A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadjuk, ekkor jön bele a tarhonya is.

3. lépés

Végül sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig minden alapanyag meg nem puhult. Tálalhatjuk kis kondérban vagy egy díszes tányérban, a leves közepére tehetünk egy kanál tejfölt, de megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy pár karika erős paprikával ízlés szerint.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 822 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Palócleves

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával

  • Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás