Gulyásleves tarhonyával recept
2012-11-11- Típus: Magyaros levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A gulyást legalább annyiféleképpen lehet készíteni, ahány család van Magyarországon. Az anyósom tarhonyával készíti, ami szintén nagyon ízletes!
Ezeket szerezd be:
- 35-40 dkg sertés vagy marha comb
- 2-2 db sárga és fehér répa
- 2 fej vöröshagyma
- 40 dkg krumpli
- kevés pirospaprika
- 1 kk őrölt köménymag
- tarhonya ízlés szerint
- só, bors, petrezselyem
1. lépés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vagy feltesszük olajon dinsztelődni. Ne hagyjuk, hogy a hagyma leégjen, ezért ha kell, öntsünk alá 2 dl vizet. Közben megmossuk a húst is, és kisebb kockákra vágjuk. Ha már majdnem jó a hagyma, félrehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük mielőtt még leégne, aztán visszatesszük a tűzre.
2. lépés
Hozzáadom a felkockázott húst, nagy lángon, fedő alatt, a saját levében elkezdem megsütni/párolni. (Kb 45 perc.) Még mielőtt teljesen megpuhulna, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni. A már előre meghámozott, felszeletelt zöldségeket hozzáadjuk, ekkor jön bele a tarhonya is.
3. lépés
Végül sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig minden alapanyag meg nem puhult. Tálalhatjuk kis kondérban vagy egy díszes tányérban, a leves közepére tehetünk egy kanál tejfölt, de megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy pár karika erős paprikával ízlés szerint.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
4 871 megtekintés