Kuszkusz vegyes salátával

2013-06-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 4:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 5:0 p

Amikor fogyókúráztam, akkor láttam valamelyik gasztró újságban ezt a receptet. Időigényes az elkészítése, de a gyomorban meghálálja magát.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Krumpli
  • 30 dkg Sárgarépa
  • 20 dkg Csicseriborsó
  • 40 dkg Paradicsom
  • 40 dkg Cukkini
  • 1 db Paprika
  • 2 db kisebb Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 szál Zellerlevél
  • 2 evőkanál Vaj
  • Szegfűszeg
  • Bors
  • 40 dkg Gríz

1. lépés

A csicseriborsót az elkészítése előtti estén áztassuk be sós-szegfűszeges vízben. Másnap, amikor nekiláttunk, akkor 4 óra alatt főzzük puhára a borsókat. Közben a zöldségeket vágjuk fel tetszés szerint.

2. lépés

Vajon körülbelül 25-30 perc alatt pirítsuk meg (cukkini kivételével) az összes felvágott zöldséget. Míg párolódnak a zöldségek, addig ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ezután egy edénybe tegyük bele a grízt, öntsük fel annyi forró vízzel, ami ellepi, fedjük le és várjunk 5-10 percig, amíg megduzzad. Ha megduzzadt, akkor vajjal összekeverve puhára pároljuk.

3. lépés

Előkapunk egy fazekat, öntünk bele 2 liter vizet, beletesszük a már megfőtt és leszűrt csicseriborsót, valamint a cukkinit, majd jó 30 percig kis lángon főzzük. A kész főtt zöldségeket és a grízt együtt vagy külön tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 096 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    581 kcal
  • Összes Zsír

    8,2 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    108,5 g
  • Cukor

    10,6 g
  • Fehérje

    19,5 g