Töltött csirkecombok
2014-04-09- Típus: Töltött húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A csirkehús bármilyen formában készül mindig finom. Én most ezt a töltött verziót ajánlom az ünnepekre!
Ezeket szerezd be:
- 1 kiló csirkecomb
- só, bors
- Töltelék:
- 3 szelet száraz kenyér
- só, bors
- vágott petrezselyem
- 1 egész tojás
- diónyi zsír
1. Lépés
A combokat megmosom. Sózom, borsozom, a bőrét a húsról felhúzom, ide kerül a töltelék.
2. Lépés
A töltelék készítése:
A kenyeret vízben áztatom, majd kinyomkodom belőle a vizet.
Hozzáadom a borsot, kis sót, vágott petrezselymet, tojást, kevéske zsírt és jól összekeverem. A húsokat megtöltöm ezzel.
3. Lépés
Ha marad ki töltelék, akkor azt vagy a húsra teszem vagy külön kisütöm a tepsiben (én most a húsra tettem).
180- 200 fokon szép pirosra sütöm.
Rizzsel tálalom.
Tipp: A töltelékbe igény szerint tehetünk gombát, sült májat is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 413 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
519 kcal -
Zsír
20.9g -
Szénhidrát
3.7g -
Fehérje
74.3g -
Koleszterin
264mg -
Cukor
0g