Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával

2015-07-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, s a kertben szedett bazsalikommal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • curry (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 tk szőlőmagolaj
  • 1 l víz
  • 4 szelet toast kenyér

1. lépés

A hagymákat aprítom, a cukkinit a krumplit és a petrezselymet darabolom.

2. lépés

Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább.

3. lépés

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

4. lépés

Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, felforralom.

5. lépés

Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, s locsolok rá szőlőmagolajat. Olívaolajos pirítóssal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 235 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    283 kcal
  • Zsír

    14,6 g
  • Koleszterin

    25 mg
  • Szénhidrát

    29,2 g
  • Cukor

    3,8 g
  • Fehérje

    11,4 g