Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
2015-07-31- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, s a kertben szedett bazsalikommal.
Ezeket szerezd be:
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb újkrumpli
- 5 szál petrezselyem
- 10 db bazsalikomlevél
- 1 ek vaj
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1 db zöldségleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- curry (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 10 dkg mozzarella
- 1 tk szőlőmagolaj
- 1 l víz
- 4 szelet toast kenyér
1. lépés
A hagymákat aprítom, a cukkinit a krumplit és a petrezselymet darabolom.
2. lépés
Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább.
3. lépés
Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
4. lépés
Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, felforralom.
5. lépés
Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, s locsolok rá szőlőmagolajat. Olívaolajos pirítóssal fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 235 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
283 kcal -
Zsír
14,6 g -
Koleszterin
25 mg -
Szénhidrát
29,2 g -
Cukor
3,8 g -
Fehérje
11,4 g