Szilvalekváros derelye

2016-09-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy jó házilag elkészített derelyénél nincs jobb. Sokkal finomabb, mint a boltban kaphatók!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg zsemlemorzsa

1. lépés

A lisztet gyúródeszkára öntjük, a közepébe mélyedést fúrunk, majd beleütjük a tojásokat, és hozzáöntünk 1-2 dl langyos vizet öntünk. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg a tészta ruganyos nem lesz, és nem ragad a kezünkhöz.

2. lépés

Vékonyra nyújtjuk, a tészta felét megrakjuk egymástól egyenlő távolságra szilvalekvárral, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között az ujjunkkal lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval kis darabokra (rombuszokra) vágjuk.

3. lépés

A derelyéket forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, az olajban megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 346 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós derelye