Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával
2014-02-10- Típus: Sajtos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Tejfölös-sajtos tésztát csináltam jó kis sült császárszalonnával. A feleségemnek nagyon ízlett!
Ezeket szerezd be:
- 150 g szalonna (császár)
- 3 evőkanál tejföl
- 20 dkg tészta (fodros nagykocka)
- 100 g füstölt sajt
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 2 db újhagyma zöldje
- 2 szál petrezselyem
- 1 szál zeller
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A vizet felteszem forrni, a szalonnát kockára vágom, a chilit karikára vágom.
2. Lépés
A szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a chilit.
3. Lépés
Közben az újhagyma zöldjét karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
4. Lépés
A sós vízben a tésztát megfőzöm, majd beleforgatom a serpenyőbe.
5. Lépés
Tálalok. A tésztára kanalazok tejfölt, szórok rá újhagymalevelet és petrezselyem zöldet, reszelt sajtot, s ráhelyezem a paradicsomszeleteket és a zellerlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 528 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1005 kcal -
Zsír
61,1 g -
Koleszterin
216 mg -
Szénhidrát
59,7 g -
Cukor
1,4 g -
Fehérje
52,6 g