Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

2014-02-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Tejfölös-sajtos tésztát csináltam jó kis sült császárszalonnával. A feleségemnek nagyon ízlett!

Ezeket szerezd be:

  • 150 g szalonna (császár)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg tészta (fodros nagykocka)
  • 100 g füstölt sajt
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 2 db újhagyma zöldje
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 szál zeller
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A vizet felteszem forrni, a szalonnát kockára vágom, a chilit karikára vágom.

2. Lépés

A szalonnát kevés olajon megsütöm, beleteszem a chilit.

3. Lépés

Közben az újhagyma zöldjét karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

4. Lépés

A sós vízben a tésztát megfőzöm, majd beleforgatom a serpenyőbe.

5. Lépés

Tálalok. A tésztára kanalazok tejfölt, szórok rá újhagymalevelet és petrezselyem zöldet, reszelt sajtot, s ráhelyezem a paradicsomszeleteket és a zellerlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 528 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szarvacska kéksajttal és trappistával

  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Medvehagymás sajtos spagetti

  • Gombás tortellini reszelt sajttal

  • Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1005 kcal
  • Zsír

    61,1 g
  • Koleszterin

    216 mg
  • Szénhidrát

    59,7 g
  • Cukor

    1,4 g
  • Fehérje

    52,6 g