Szarvacska kéksajttal és trappistával

2015-10-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 17 perc

Egy nagyon egyszerű és gyors tésztaétel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta (szarvacska)
  • 5 dkg kéksajt (márványsajt)
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm.

2. lépés

Közben egy serpenyőben kevés olajon megpirítom az aprított fokhagymát. Rámorzsolom a márványsajtot, locsolok rá kevés főzővizet. Összekeverem.

3. lépés

Tálaláskor reszelek rá trappista sajtot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 049 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos-mascarponés spagetti

  • Tejfölös-sajtos tészta császárszalonnával

  • Medvehagymás sajtos spagetti

  • Gombás tortellini reszelt sajttal

  • Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    596 kcal
  • Zsír

    23,1 g
  • Koleszterin

    136 mg
  • Szénhidrát

    71 g
  • Cukor

    0 g
  • Fehérje

    26 g