Fehérboros, kéksajtos gombás tortellini
2013-07-21- Típus: Gombás tészta receptek, Sajtos tészták, Tortellini
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Viva Italia! Egy könnyű tortellini recept mindig elvarázsolja a családot.
Ezeket szerezd be:
- 1 tasak gombás tortellini
- olívaolaj
- 1 póréhagyma
- petrezselyem zöld
- bazsalikom levél
- 100 ml tej
- 100 g trappista sajt
- márványsajt
- capri bogyó
- mogyoró
- chili paprika
- só, őrölt fehér bors
- örölt fekete bors fokhagymával
- oreganó
- fehérbor
A póréhagymát karikára, a póréhagyma zöldjét, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mogyorót apróra vágom. A trappistát lereszelem, a chilit karikára vágom.
A tortellinit sós, olajos vízben felteszem főni.
2. lépés
Egy serpenyőben, melybe kevés olajat tettem, megdinsztelem a zöldségeket és a póréhagymát, öntök hozzá tejet, s beleteszem a reszelt trappistát, a capri bogyót, s apróra vágott mogyorót, a chilit, fűszerezem, öntök bele fehérbort, s addig tartom a tűzön, állandó keverés mellett, míg egy lágy, krémes szószt nem kapok.
Tálaláskor a tányéra rakom a tortellinit, rápakolom a szószt, rámorzsolom a márványsajtot, s díszítem bazsalikom levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 038 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
674 kcal -
Zsír
27.5g -
Szénhidrát
73.8g -
Fehérje
24.5g