Tejfölös cukkinikrémleves mogyoróval

2014-11-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A cukkinit nem tudom megunni. Finom tejfölös krémleves pikáns mogyoróval.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 5 dkg földimogyoró
  • 1 db zellerlevél (1 szár a levesbe, s 2 db levél díszítéshez)

1. Lépés

A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm.

2. Lépés

Hozzáadom a dinsztelt hagymákat, fűszerezem, öntök bele tejfölt. Botmixerrel összekeverem.

3. Lépés

Tálaláskor teszek a tetejére két kanál tejfölt, szórok rá mogyorót, borsozom és locsolok rá olívaolajat. Zellerlevéllel díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 670 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    19,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    28,2 g
  • Cukor

    5,3 g
  • Fehérje

    9,7 g