Spagetti sült fokhagymával

2012-12-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a receptet elsőnek a barátnőm készítette el. Nem értettem, hogy hova ennyi fokhagyma, de szó szerint marha finom lett. :)

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Spagetti tészta
  • 15 dkg Cukkini
  • 10 dkg Gomba
  • 3 db Fokhagyma
  • Kevés Olívaolaj
  • 1 kávéskanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál Citromlé
  • 1 evőkanál Vaj
  • 1 db Paradicsom
  • Bors

1. lépés

A spagetti tésztát sós vízben puhára főzzük. A fokhagymákat olívaolajjal bekenjük, majd alufóliába becsomagoljuk egyesével. Ezután sütőben megsütjük, majd körülbelül 10 percen át hagyjuk kihűlni. Ha az idő letelt, akkor szétszedjük gerezdekre és fokhagymanyomóval szétnyomjuk, a tartalmát pedig egy tálba tesszük (Héját kidobjuk).

2. lépés

A szétnyomott fokhagymához hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és a borsot. Jól összekeverjük, de az lenne a legjobb, ha egy turmixban dolgoznánk össze. Közben vajon megpirítjuk (3 perc elég) szeletelt, kockára vágott gombát, cukkinit.

3. lépés

Ha ropogósra sütöttük a zöldségeket, akkor belekeverjük a fokhagymás krémünket és az apróra vágott paradicsomot, valamint egy kis vízzel felöntjük. Rotyogtassuk egy kicsit még egybe, majd spagetti tésztával tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 621 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    525 kcal
  • Összes Zsír

    21,8 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    71,6 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    14,1 g