Spagetti sült fokhagymával
2012-12-17- Típus: Szénhidrát nap, Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt a receptet elsőnek a barátnőm készítette el. Nem értettem, hogy hova ennyi fokhagyma, de szó szerint marha finom lett. :)
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Spagetti tészta
- 15 dkg Cukkini
- 10 dkg Gomba
- 3 db Fokhagyma
- Kevés Olívaolaj
- 1 kávéskanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál Citromlé
- 1 evőkanál Vaj
- 1 db Paradicsom
- Bors
1. lépés
A spagetti tésztát sós vízben puhára főzzük. A fokhagymákat olívaolajjal bekenjük, majd alufóliába becsomagoljuk egyesével. Ezután sütőben megsütjük, majd körülbelül 10 percen át hagyjuk kihűlni. Ha az idő letelt, akkor szétszedjük gerezdekre és fokhagymanyomóval szétnyomjuk, a tartalmát pedig egy tálba tesszük (Héját kidobjuk).
2. lépés
A szétnyomott fokhagymához hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és a borsot. Jól összekeverjük, de az lenne a legjobb, ha egy turmixban dolgoznánk össze. Közben vajon megpirítjuk (3 perc elég) szeletelt, kockára vágott gombát, cukkinit.
3. lépés
Ha ropogósra sütöttük a zöldségeket, akkor belekeverjük a fokhagymás krémünket és az apróra vágott paradicsomot, valamint egy kis vízzel felöntjük. Rotyogtassuk egy kicsit még egybe, majd spagetti tésztával tálaljuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 621 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
525 kcal -
Összes Zsír
21,8 g -
Koleszterin
15 mg -
Szénhidrát
71,6 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
14,1 g