Fagyos eper desszert
2012-05-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ha már úgy is a kert tele van finom eperrel, akkor használjuk is fel!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/2 csésze apróra vágott dió
- 1/2 csésze olvasztott vaj
- 2 tojásfehérje
- 2/3 csésze porcukor
- 40 dkg eper
- 2 evőkanál citromlé
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, diót, vajat és a mézet. Beletesszük egy serpenyőben és elkezdjük pirítani közepes hőfokon. (Körülbelül 20 percig)
2. Lépés
Közben verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Adjuk hozzá az epret és citrom levét. Keverjük nagy sebességen néhány percig (max. 10 percig attól függően, hogya mixer milyen erős), amíg a krém nagyon könnyű és puha állagú lesz. Végül keverjük egybe a tejszínhabbal.
3. Lépés
Szórjuk a diós morzsa 2/3-át egy tepsibe, kenjük rá az epres keveréket, majd hintsük meg a többi morzsával.
4. Lépés
Fedjük le és tartsuk a mélyhűtőben, legalább 2 órát. Tálaláskor vágjuk kis kockákra, díszítsük mindegyiket friss eperrel, és azonnal tegyük vissza a fagyasztóba, amíg újból fel nem szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 457 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
417,2 kcal -
Összes zsír
27,5 g -
Szénhidrát
40,7 g -
Fehérje
4,5 g