Fagyos eper desszert

2012-05-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha már úgy is a kert tele van finom eperrel, akkor használjuk is fel!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze apróra vágott dió
  • 1/2 csésze olvasztott vaj
  • 2 tojásfehérje
  • 2/3 csésze porcukor
  • 40 dkg eper
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, diót, vajat és a mézet. Beletesszük egy serpenyőben és elkezdjük pirítani közepes hőfokon. (Körülbelül 20 percig)

2. Lépés

Közben verjük fel a tojásfehérjét, amíg habos lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Adjuk hozzá az epret és citrom levét. Keverjük nagy sebességen néhány percig (max. 10 percig attól függően, hogya mixer milyen erős), amíg a krém nagyon könnyű és puha állagú lesz. Végül keverjük egybe a tejszínhabbal.

3. Lépés

Szórjuk a diós morzsa 2/3-át egy tepsibe, kenjük rá az epres keveréket, majd hintsük meg a többi morzsával.

4. Lépés

Fedjük le és tartsuk a mélyhűtőben, legalább 2 órát. Tálaláskor vágjuk kis kockákra, díszítsük mindegyiket  friss eperrel, és azonnal tegyük vissza a fagyasztóba, amíg újból fel nem szolgáljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 259 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    417,2 kcal
  • Összes zsír

    27,5 g
  • Szénhidrát

    40,7 g
  • Fehérje

    4,5 g