Tárkonyos raguleves Marcsitól
2014-04-29- Típus: Ragulevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nagyon szeretjük a tárkonyt a levesekben, most egy ragulevest próbáltam ki.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka sertéslapocka
- 3 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db fehérrépa
- 1 paprika
- petrezselyem
- 2 darab babérlevél
- egész bors
- tárkony
- 2 deci tejföl
- 1 deci olaj
- liszt
1. Lépés
A zöldségeket megpucolom és felkarikázom. A hagymát egészben hagyom.
A húst megmosom és kis kockákra vágom.
2. Lépés
Az olajat felmelegítem, hozzáadom a húst, amit fehéredésig sütök, majd a zöldségeket kicsit párolom vele együtt. Sózom, borsozom, majd minden fűszert hozzáadok. Felengedem vízzel és az egészet puhára főzöm.
3. Lépés
Adok hozzá egy húsleves kockát. Amikor már minden puhára főtt, a tejföllel és egy kanál liszttel behabarom.
Tésztát nem teszek a levesbe, így sok zöldséggel és hússal nagyon laktató étel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 050 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
340 kcal -
Zsír
24g -
Szénhidrát
7.5g -
Fehérje
23.5g -
Koleszterin
73mg -
Cukor
3.3g