Tárkonyos raguleves Marcsitól

2014-04-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Nagyon szeretjük a tárkonyt a levesekben, most egy ragulevest próbáltam ki.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka sertéslapocka
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 1 paprika
  • petrezselyem
  • 2 darab babérlevél
  • egész bors
  • tárkony
  • 2 deci tejföl
  • 1 deci olaj
  • liszt

1. Lépés

A zöldségeket megpucolom és felkarikázom. A hagymát egészben hagyom.
A húst megmosom és kis kockákra vágom.

2. Lépés

Az olajat felmelegítem, hozzáadom a húst, amit fehéredésig sütök, majd a zöldségeket kicsit párolom vele együtt. Sózom, borsozom, majd minden fűszert hozzáadok. Felengedem vízzel és az egészet puhára főzöm.

3. Lépés

Adok hozzá egy húsleves kockát. Amikor már minden puhára főtt, a tejföllel és egy kanál liszttel behabarom.
Tésztát nem teszek a levesbe, így sok zöldséggel és hússal nagyon laktató étel.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 426 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos csirkeragu leves

  • Tárkonyos raguleves Ági módra

  • Tejszínes tárkonyos csirkeragu

  • Csirkeragu leves gombával

  • Tárkonyos krumplileves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    340 kcal
  • Zsír

    24g
  • Szénhidrát

    7.5g
  • Fehérje

    23.5g
  • Koleszterin

    73mg
  • Cukor

    3.3g