Gurulós tarhonya

2012-12-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Tarhonya, káposzta, finom fűszerek és utána azon reménykedünk, hogy mindenkinek elég legyen.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Tarhonya
  • 10 dkg Párolt Káposzta
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Paprika
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 kávéskanál Pirospaprika
  • 1 db Tyúkhús-leveskocka
  • Bors

1. lépés

A tarhonyát kevés olajon világosbarnára pirítjuk. Ahogy világosbarna lett, akkor lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy a tarhonyát pont ellepje.

2. lépés

Borssal és sóval és húsleveskockával még fűszerezzük és körülbelül 25-30 percen át kis lángon forraljuk. Közben egy másik edényben az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott paprikát és később a párolt káposztát.

1. lépés

Amikor a paprika megpuhult, belekeverjük a már puha tarhonyát, jó alaposan összekeverjük, fedőt teszünk rá és még 5-10 percig főzzük egybe.

foto: gasztroblogok

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel

  • Rakott káposzta darált hússal, tejföllel, sajttal

  • Fehérboros káposzta húsos gombóccal

  • Kolbászos almás káposzta

  • Káposztatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    719 kcal
  • Összes Zsír

    27,4 g
  • Koleszterin

    143 mg
  • Szénhidrát

    100,7 g
  • Cukor

    9,9 g
  • Fehérje

    19,8 g