Avokádó mártás

2018-04-19
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy gyors és finom mártás recept jól jön, hogyha vendégeket várnánk. Én születésnapi partira, szilveszteri bulira szoktam készíteni. Lehet tálalni pirítóssal, tortilla chips-szel.

Ezeket szerezd be:

  • 115 g vajkrém
  • 2 db avokádó
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kiskanál worcestershire-szósz
  • 2 csepp tabasco szósz
  • 0.5 kis pohár görög joghurt
  • 1 csipet bors
  • 1 kávéskanál só

1. lépés

Az avokádót félbevágjuk – vigyázva, hogy a magba ne törjön bele a késünk -, majd egy kis tálkába kikaparjuk az avokádó belsejét. Fontos, hogy érett avokádót használjunk!

2. lépés

Ezután az összes hozzávalót egy tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, de ha kényelmesebb, akkor akár turmixgépben is megoldhatjuk a dolgot.

3. lépés

Tálalás előtt mindenképpen tegyük legalább 1 órára hűtőbe. Igazi tunkolós étel, ezért chipshez, pitához, tortillához egyaránt ajánlom.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eredeti humusz recept

  • Sajtmártás recept

  • Juhtúrós mártogatós

  • Egyszerű vanília szósz

  • Besamelmártás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    199,73 kcal
  • Zsír

    18,69 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    7,72 g
  • Cukor

    1,5 g
  • Fehérje

    2,23 g