Hideg gyümölcs desszert

2012-07-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy igazán könnyű recept, ami sok nyári gyümölcsből készül. Csak rétegeznünk kell az alapanyagokat egymásra.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag babapiskóta vagy tortalap
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg áfonya (vagy másmilyen gyümölcs, pl. meggy, szilva, barack, sárgadinnye, málna)
  • 6 evőkanál zsírszegény tejszín
  • 3 dl hideg víz
  • 1 csomag vaníliás instant pudingpor

1. Lépés

Habverővel keverjük össze a tejszínt és a vizet egy tálban. Habverő keverjük hozzá a pudingport. Hagyjuk állni 2 percig és tegyük félre. Vegyünk elő egy üvegtálat, az alját rakjuk meg a kis kockákra vágott tortapiskótát vagy babapiskótát.

2. Lépés

Szórjuk meg egyenletesen a választott gyümölccsel. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes keveréket és egy fakanál segítségével kenjük el. Rétegezzük rá az epret, majd újból piskóta jön. Tetszőlegesen rétegezzük. A tetejére tejszín krém kerüljön, arra pedig jöhet a maradék gyümölcs. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy 1 órára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 294 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Eperhab recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    169,1 kcal
  • Zsír

    0,4 g
  • Fehérje

    2,5 g
  • Szénhidrát

    38 g