Hideg gyümölcs desszert
2012-07-14- Típus: Gyümölcsös desszert, Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy igazán könnyű recept, ami sok nyári gyümölcsből készül. Csak rétegeznünk kell az alapanyagokat egymásra.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag babapiskóta vagy tortalap
- 50 dkg eper
- 50 dkg áfonya (vagy másmilyen gyümölcs, pl. meggy, szilva, barack, sárgadinnye, málna)
- 6 evőkanál zsírszegény tejszín
- 3 dl hideg víz
- 1 csomag vaníliás instant pudingpor
1. Lépés
Habverővel keverjük össze a tejszínt és a vizet egy tálban. Habverő keverjük hozzá a pudingport. Hagyjuk állni 2 percig és tegyük félre. Vegyünk elő egy üvegtálat, az alját rakjuk meg a kis kockákra vágott tortapiskótát vagy babapiskótát.
2. Lépés
Szórjuk meg egyenletesen a választott gyümölccsel. Kanalazzuk a tetejére a tejszínes keveréket és egy fakanál segítségével kenjük el. Rétegezzük rá az epret, majd újból piskóta jön. Tetszőlegesen rétegezzük. A tetejére tejszín krém kerüljön, arra pedig jöhet a maradék gyümölcs. Fedjük le és tegyük hűtőbe legalább egy 1 órára.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
7 294 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
169,1 kcal -
Zsír
0,4 g -
Fehérje
2,5 g -
Szénhidrát
38 g