Kásaszömes szuszoga
2015-02-24- Típus: Kölespuding
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egyszerűbb nevén mákos köles. A mákos édességek kedvelőinek biztosan ínyére lesz! ;)
Egyszerű elkészíteni! Kapható tasakos kiszerelésben is, amit a rizshez hasonlóan, fakanálra húzva és vízbe lógatva tudunk készre főzni.
Egy tartalmas leves mellé második fogásként de desszert gyanánt is készíthetjük, különböző öntetekkel, vagy tejszínhabbal. Ér dupla mennyiséggel nekiállni! ;)
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg köles
- víz, só
- 20 dkg darált mák
- kb. 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
1. Lépés
A kölest enyhén sós, 2,5-3 szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.
2. Lépés
Egy sütőedényt,vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
3. Lépés
Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk. Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt ill. tejszínhabot.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 572 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
828 kcal -
Zsír
45.3g -
Szénhidrát
94.8g -
Fehérje
16.1g -
Koleszterin
54mg -
Cukor
43.6g