Kásaszömes szuszoga

2015-02-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egyszerűbb nevén mákos köles. A mákos édességek kedvelőinek biztosan ínyére lesz! ;)
Egyszerű elkészíteni! Kapható tasakos kiszerelésben is, amit a rizshez hasonlóan, fakanálra húzva és vízbe lógatva tudunk készre főzni.

Egy tartalmas leves mellé második fogásként de desszert gyanánt is készíthetjük, különböző öntetekkel, vagy tejszínhabbal. Ér dupla mennyiséggel nekiállni! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg köles
  • víz, só
  • 20 dkg darált mák
  • kb. 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

1. Lépés

A kölest enyhén sós, 2,5-3 szoros mennyiségű vízben készre főzzük. Alaposan lecsepegtetjük. Ezután a porcukorral vegyített mákkal összekeverjük.

2. Lépés

Egy sütőedényt,vagy jénait kikenünk vajjal, a maradék vajat pedig megolvasztjuk, majd az edénybe halmozott kölesre locsoljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

3. Lépés

Különböző (előzőleg kissé benedvesített) formákból kiborítva is tálalhatjuk. Kínálhatunk mellé önteteket, gyümölcs szószokat, lekvárt ill. tejszínhabot.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 572 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    828 kcal
  • Zsír

    45.3g
  • Szénhidrát

    94.8g
  • Fehérje

    16.1g
  • Koleszterin

    54mg
  • Cukor

    43.6g