Csokoládé felfújt

2013-01-10
Csoki felfújt
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A recepttől ne ijedjünk meg, nem annyira bonyolult, amennyire látszik, csak előzőnap kell a töltelék részét elkészíteni. A receptet köszönjük Simonné Alexandrának.

Ezeket szerezd be:

  • 180g + 90g étcsokoládé
  • 6-10 szem meggy (befőtt)
  • 3 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 6 evőkanál kirstálycukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 4 evőkanál liszt
  • 140 g vaj
  • 70 ml tejszín

1. lépés

A tölteléket érdemes előző nap készíteni, vagy nap elején, hogy rendesen megkössön. 90 g étcsokit felforraljuk a tejszínnel, majd le vesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük fél órára. Amikor megfelelő állaga lesz. 6 golyót formázunk belőle, azokat a felhasználásig hűtőbe rejtjük.

2. lépés

A maradék csokoládét felolvasztjuk a vajjal, majd lehűtjük. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd jöhet bele a liszt is. Lassan szitáljuk hozzá és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Mikor a csokis keverék is lehűlt, azt is belekeverjük.

3. lépés

Előkészítjük a sütőformáinkat, majd mindegyiket a feléig töltjük tésztával, ezután beleültetjük mindegyikbe a mélyhűtött csoki golyót, egy vagy több szem meggy befőttet, végül jöhet a tetejére a maradék tészta. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Akkor jók, ha a csoki kifutott a tetején (egyfajta csokivulkánt létrehozva), vagy a tetejük megrepedezik.

Tejszínhabbal vastagon fújjuk le, vagy szórjuk meg porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,806 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mennyei csokoládéfelfújt

    Mennyei csokoládéfelfújt

  • Forró mokka puding

    Forró mokka puding

  • Csokivulkán recept

    Csokivulkán recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    564 kcal
  • Zsír

    37.3g
  • Szénhidrát

    50.1g
  • Fehérje

    8.5g