Erdei gyümölcsös pite
2012-07-19- Típus: Gyümölcstorta, Pite
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
E sütemény lényege, hogy bármilyen gyümölccsel készíthetjük, a lényeg, hogy sok legyen belőle.
Ezeket szerezd be:
- 40-50 dkg friss erdei gyümölcs (málna, szeder, eper, ribizli, áfonya stb.)
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 csésze liszt
- 1/8 teáskanál só
- 1 csésze tej
- 2 tk vanília kivonat
- vaj
- porcukor
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát, majd lisztezzük is. Tegyük az aljára a választott megmosott bogyós gyümölcsöket. Lehet eper, málna, szeder, áfonya, ribizli, de akár szőlő, szilva vagy meggy is.
2. Lépés
Habverővel verjük fel a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és együtt dolgozzuk simára. Hozzáadjuk a tejet és a vanília kivonatot. Habverővel keverjük el simára, aztán öntsük a sütőformánkba.
3. Lépés
Süssük 45-50 percig, vagy amíg enyhén megbarnul a teteje, ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy a közepe is rendesen megsült. Tálalás előtt hűtsük le egy rácson. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 123 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
167,5 kcal -
Zsír
2,3 g -
Szénhidrát
33 g -
Fehérje
4,4 g