Erdei gyümölcsös pite

2012-07-19
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

E sütemény lényege, hogy bármilyen gyümölccsel készíthetjük, a lényeg, hogy sok legyen belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 40-50 dkg friss erdei gyümölcs (málna, szeder, eper, ribizli, áfonya stb.)
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 csésze tej
  • 2 tk vanília kivonat
  • vaj
  • porcukor

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát, majd lisztezzük is. Tegyük az aljára a választott megmosott bogyós gyümölcsöket. Lehet eper, málna, szeder, áfonya, ribizli, de akár szőlő, szilva vagy meggy is.

2. Lépés

Habverővel verjük fel a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és együtt dolgozzuk simára. Hozzáadjuk a tejet és a vanília kivonatot. Habverővel keverjük el simára, aztán öntsük a sütőformánkba.

3. Lépés

Süssük 45-50 percig, vagy amíg enyhén megbarnul a teteje, ellenőrizzük egy fogpiszkálóval, hogy a közepe is rendesen megsült. Tálalás előtt hűtsük le egy rácson. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,865 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fordított szilvás piskóta

  • Tejes pite mandulalisztből

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    167,5 kcal
  • Zsír

    2,3 g
  • Szénhidrát

    33 g
  • Fehérje

    4,4 g