Tonhalas saláta

2014-02-18
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A saláta mindig egészséges, főleg ha hal is van benne. Én most lazábban oldottam meg, Rio Mare tonhalat tettem bele, de nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 160 g tonhal (Rio Mare Tonno all' Olio il Olivo)
  • 60 g saláta mix (California)
  • 1 db tojás
  • 2 db paradicsom (Lucullus)
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1 db citrom
  • 6 db mini mozarella golyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chillivel töltött)
  • 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • tárkonyos almaecet (ízlés szerint)
  • extraszűz olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A tojást keményre főzöm.

2. Lépés

A tojást megpucolom, hosszában négybe vágom, a paradicsomot szintén. A citromból karikákat vágok, majd félbevágom. A vastagabb újhagymát hosszában ketté szelem.

3. Lépés

A salátát egy tányérra rakom, elrendezem rajta a többi hozzávalót is.

4. Lépés

Fűszerezem, s meglocsolom az ecettel, citromlével és olajjal.

TIPP: Fokhagymás, olívaolajos pirítóst és vörösbort ajánlok hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 831 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    651 kcal
  • Zsír

    37,4 g
  • Koleszterin

    213 mg
  • Szénhidrát

    19,7 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    62,3 g