Tonhalas saláta
2014-02-18- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
A saláta mindig egészséges, főleg ha hal is van benne. Én most lazábban oldottam meg, Rio Mare tonhalat tettem bele, de nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 160 g tonhal (Rio Mare Tonno all' Olio il Olivo)
- 60 g saláta mix (California)
- 1 db tojás
- 2 db paradicsom (Lucullus)
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 1 db citrom
- 6 db mini mozarella golyó
- 5 db zöld olívabogyó (chillivel töltött)
- 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- tárkonyos almaecet (ízlés szerint)
- extraszűz olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A tojást keményre főzöm.
2. Lépés
A tojást megpucolom, hosszában négybe vágom, a paradicsomot szintén. A citromból karikákat vágok, majd félbevágom. A vastagabb újhagymát hosszában ketté szelem.
3. Lépés
A salátát egy tányérra rakom, elrendezem rajta a többi hozzávalót is.
4. Lépés
Fűszerezem, s meglocsolom az ecettel, citromlével és olajjal.
TIPP: Fokhagymás, olívaolajos pirítóst és vörösbort ajánlok hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 831 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
651 kcal -
Zsír
37,4 g -
Koleszterin
213 mg -
Szénhidrát
19,7 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
62,3 g