Tojáslikőr

2012-04-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A Karácsonyi menű nálunk rendszerint kiegészül egy kis tojáslikőrrel, amit a vendégek előszeretettel fogyasztanak a nehéz főételek után.

Ezeket szerezd be:

  • 6 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 dl brandy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 lapzselatin
  • 1 kk fahéj
  • 4 nagyobb tojássárgája
  • 4 dl tejszín

Elkészítés

1. A tejet a vaníliás cukorral, a vanília aromával, a fahéjjal és szerecsendióval közepes lángon felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 1 órán át pihentetjük és hűlni hagyjuk.

2. A tojássárgákat a cukorral, a brandyvel és a vanília rúd kiszedett magjaival habosra keverjük. A tejes keveréket visszatesszük a tűzhelyre, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásos keveréket és lassú tűzön besűrítjük. (5 perc)

3. A zselatin lapokat elkészítjük (hideg vízben állni hagyjuk 5 percig, hogy feloldódjanak, majd kicsavarjuk őket) és belekeverjük a tűzön lévő keverékbe. előveszünk egy nagyobb edényt, mint amiben a likőrt főztük, tele töltjük hideg vízzel és a likőrös edényt beleállítjuk, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

4. A tejszínt habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tejes-tojásos keverékbe.

Én pudingos pohárkákban szoktam tálalni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 652 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas tojáslikőr recept

  • Gyors tojáslikőr recept

  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert