Spenótos rántotta

2012-08-20
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Az előző bazsalikomos rántottán felbuzdulva, készítsünk egy spenótos változatot reggelire.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál darált fokhagyma
  • 100 g bébi spenót, durván vágott
  • 1/2 teáskanál szárított oregano
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 8 nagy tojás
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • olaj

1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, olajozzunk ki egy sütőformát. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és a sót. Főzzük 4 percig, alkalmanként megkeverve, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot.

2. Lépés

Hozzáadjuk az oregánót és a  kakukkfüvet és főzzük 30 másodpercig, amíg illatosak lesznek a fűszerek. Vegyük le a tűzről és tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a joghurtot, 1/2 kávéskanál sót és borsot. Keverjük hozzá a sajtot és a hagymás / spenótos keveréket.

3. Lépés

Öntsük a tojásos keveréket az előkészített formánkba és süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Hagyjuk hűlni 5 percig egy rácson. Hűtsük 10 percig tálalás előtt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 498 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    135,5 kcal
  • Összes Zsír

    9,1 g
  • Szénhidrát

    2,3 g
  • Fehérje

    11,1 g