Spenótos rántotta
2012-08-20- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az előző bazsalikomos rántottán felbuzdulva, készítsünk egy spenótos változatot reggelire.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes hagyma, vékonyra szeletelve
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál darált fokhagyma
- 100 g bébi spenót, durván vágott
- 1/2 teáskanál szárított oregano
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű
- 8 nagy tojás
- 1/2 csésze görög joghurt
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- olaj
1. Lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, olajozzunk ki egy sütőformát. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és a sót. Főzzük 4 percig, alkalmanként megkeverve, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot.
2. Lépés
Hozzáadjuk az oregánót és a kakukkfüvet és főzzük 30 másodpercig, amíg illatosak lesznek a fűszerek. Vegyük le a tűzről és tegyük félre. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a joghurtot, 1/2 kávéskanál sót és borsot. Keverjük hozzá a sajtot és a hagymás / spenótos keveréket.
3. Lépés
Öntsük a tojásos keveréket az előkészített formánkba és süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Hagyjuk hűlni 5 percig egy rácson. Hűtsük 10 percig tálalás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
8 230 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
135,5 kcal -
Összes Zsír
9,1 g -
Szénhidrát
2,3 g -
Fehérje
11,1 g