Bazsalikomos rántotta

2012-08-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő rántotta nem is igazi rántotta, mert torta- vagy piteformában készül, de süthetjük egyszerű serpenyőben is. A lényeg, hogy nem szabad keverni, hagyni kell, hogy a tojás teljesen megfőljön benne.

Ezeket szerezd be:

  • 8 nagy tojás
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete bors
  • 1 csésze friss bazsalikomlevél, apróra vágott
  • 1/2 csésze reszelt sajt
  • olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, jól olajozzuk a ki a választott sütőformánkat. Habverővel keverjük össze a tojást, a joghurtot, a sót és borsot. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a sajtot, és jól összekeverjük.

2. Lépés

Tegyük bele a tojásos keveréket sütőedénybe. Süssük 30 percig, amíg aranybarna lesz. Vágjuk a reggelihez 4-6 egyenlő részekre. Tálaljuk pirítóssal és friss zöldségekkel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 814 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    222,5 kcal
  • Összes zsír

    14,5 g
  • Szénhidrát

    2,1 g
  • Fehérje

    20,9 g