Bazsalikomos rántotta
2012-08-17- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő rántotta nem is igazi rántotta, mert torta- vagy piteformában készül, de süthetjük egyszerű serpenyőben is. A lényeg, hogy nem szabad keverni, hagyni kell, hogy a tojás teljesen megfőljön benne.
Ezeket szerezd be:
- 8 nagy tojás
- 1/2 csésze görög joghurt
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1 csésze friss bazsalikomlevél, apróra vágott
- 1/2 csésze reszelt sajt
- olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, jól olajozzuk a ki a választott sütőformánkat. Habverővel keverjük össze a tojást, a joghurtot, a sót és borsot. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a sajtot, és jól összekeverjük.
2. Lépés
Tegyük bele a tojásos keveréket sütőedénybe. Süssük 30 percig, amíg aranybarna lesz. Vágjuk a reggelihez 4-6 egyenlő részekre. Tálaljuk pirítóssal és friss zöldségekkel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 612 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
222,5 kcal -
Összes zsír
14,5 g -
Szénhidrát
2,1 g -
Fehérje
20,9 g