Nutellás macaroon
2013-10-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 60 perc
A macaron mindig egy elérhetetlen dolognak tűnik, pedig nem is az! :)
Ezeket szerezd be:
- 110 g mandula liszt
- 180 g porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 100 g tojásfehérje
- 50 g kristálycukor
- Töltelék:
- Nutella
1. Lépés
Keverjük össze a porcukrot és a kakaóport, majd alaposan keverjük el. Tegyük félre.
Egy nagy tálba válasszuk külön a tojásfehérjét, majd egy robotgéppel keverjük el pár percig, amíg éppen hogy habosodni kezd. Ezután kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra, és lassan adjuk hozzá a kristálycukrot. Habosítsuk tovább egészen keményre.
2. Lépés
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojásfehérjéhez, és hajtsuk egymásba őket egy fakanál segítségével. Jól dolgozzuk el, de óvatosan! Ezután a finom habot töltsük bele egy habnyomó zsákba, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kis köröket.
3. Lépés
Hagyjuk pihenni így a habot körülbelül 45 percig, amíg eléggé megszárad. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Amikor a macaronok eléggé kiszáradtak, tegyük sütőbe és süssük 12 percig. Kivétel előtt az ujjbegyünkkel ellenőrizzük, hogy eléggé keményre sültek-e. Figyeljünk, mert gyorsan elkészülnek, könnyen leégnek!
4. Lépés
Ezután vegyük ki őket, hagyjuk pihenni. Amikor eléggé kihűltek, kenjük meg őket nutelléval, majd 2-2 darabot ragasszunk össze.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
6 786 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
419 kcal -
Zsír
14g -
Szénhidrát
69.9g -
Fehérje
9.1g