Padlizsános-pestos panini

2012-07-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A Három “P”. Finom padlizsán, olaszos pesto egy ropogós paninivel ötvözve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy padlizsán
  • 4 baguette
  • 4 szelet sovány mozzarella sajt
  • 2 evőkanál pesto
  • 8 vékony szeletelt paradicsom
  • só ízlés szerint
  • olívaolaj

1. Lépés

Vágjuk a padlizsánt kb. fél cm vastagságú szeletekre. Helyezzük a padlizsán szeleteket egy papírtörlőre, sózzuk, és tegyük félre kb. 30 percre. Ettől a padlizsán levet ereszt, amit majd le tudunk törölni.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőnket, a grillt vagy egy kenyérsütőt. Enyhén fújjuk be a padlizsánokat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Amikor forró a grill vagy sütő, süssük meg a padlizsánt (kb. 7-8 percig), egyszer fordítsuk meg őket.

3. Lépés

Szeleteljük fel a kenyeret, vagy a baguette-t és helyezünk rá 2-3 karika padlizsánt, 1 szelet mozzarella vagy trappista sajtot, 1/2 evőkanál pestot, 2 szelet paradicsomot. Egyébként tehetünk bele főtt tojást, salátát vagy más zöldséget is.

4. Lépés

A még meleg sütőbe helyezzük a szendvicset és kicsit pirítsuk meg mindkét felét, hogy a sajt és a szósz megolvadjon benne.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 327 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    336 kcal
  • Zsír

    8,5 g
  • Fehérje

    11,4 g
  • Szénhidrát

    50 g