Fenyőmagos tintahal

2013-10-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Magyar konyhának kicsit extra kategória, de különlegességnek pont jó.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Tintahal
  • 1 db Póréhagyma
  • 3 db Paprika
  • 1 db Zeller
  • 100 g Fenyőmag
  • 1 evőkanál Szezámolaj
  • 2 evőkanál Szaké
  • 1 kiskanál Só
  • Olaj
  • Fél evőkanál Cukor
  • Bors
  • Kukoricaliszt

1. lépés

A tintahalat elsőnek megtisztítjuk és két centiméteres kockákra vágjuk. Megfuttatjuk a fenyőmagot, félretesszük.

2. lépés

Olajon megsütjük a tintahalat, a finomra aprított póréhagymát, kockára vágott paprikát és a zellert.

3. lépés

Összekeverjük a kukoricalisztet, 1 kanál vizet, szezámolajat, szakét, cukrot, sót és a borsot. Elkeverjük és a zöldséges tintahalhoz adjuk. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, újból átkeverjük. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 315 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

  • Spagetti tintahallal

  • Tintahal paradicsommártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    452 kcal
  • Összes Zsír

    32,7 g
  • Koleszterin

    291 mg
  • Szénhidrát

    17,9 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    24,2 g