Fenyőmagos tintahal
2013-10-19- Típus: Tintahalreceptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Magyar konyhának kicsit extra kategória, de különlegességnek pont jó.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Tintahal
- 1 db Póréhagyma
- 3 db Paprika
- 1 db Zeller
- 100 g Fenyőmag
- 1 evőkanál Szezámolaj
- 2 evőkanál Szaké
- 1 kiskanál Só
- Olaj
- Fél evőkanál Cukor
- Bors
- Kukoricaliszt
1. lépés
A tintahalat elsőnek megtisztítjuk és két centiméteres kockákra vágjuk. Megfuttatjuk a fenyőmagot, félretesszük.
2. lépés
Olajon megsütjük a tintahalat, a finomra aprított póréhagymát, kockára vágott paprikát és a zellert.
3. lépés
Összekeverjük a kukoricalisztet, 1 kanál vizet, szezámolajat, szakét, cukrot, sót és a borsot. Elkeverjük és a zöldséges tintahalhoz adjuk. Hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, újból átkeverjük. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 593 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
452 kcal -
Összes Zsír
32,7 g -
Koleszterin
291 mg -
Szénhidrát
17,9 g -
Cukor
5,5 g -
Fehérje
24,2 g