Rizses lecsó tükörtojással

2015-09-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nagy kedvencem a lecsó, számtalan variációban készítettem már, most tükörtojással fogyasztottam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db paprika (bogyiszlói)
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 0,5 bögre rizs
  • 2 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • étolaj

1. lépés

A rizst beáztatom, majd előfőzöm.

2. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomokat felvágom.

3. lépés

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, majd a a paradicsomot és a rizst. Addig főzöm, míg a paprika már puha, de még egy kicsit roppanós.

4. lépés

Ráütöm a tojásokat, ekkor már nem keverem meg, végül tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 430 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    390 kcal
  • Zsír

    10,2 g
  • Koleszterin

    164 mg
  • Szénhidrát

    64,5 g
  • Cukor

    14 g
  • Fehérje

    13,7 g