Sárgadinnye sonkával és lazacszeletekkel

2014-11-10
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Miután egy olasz kedvencről van szó, azt a nevet is adhattam volna, hogy Prosciutto con melone, mozarella, uva, e olive.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 3 szelet sonka
  • 5 dkg mozzarella
  • 5 dkg lazac
  • 12 szem kék szőlő
  • 12 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 12 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 100 g saláta
  • 0.5 db citrom
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A dinnyét félbevágom, magjait eltávolítom. A dinnyéből kis golyókat vájok.

2. Lépés

Egy tányérra rakom a salátát, középre a dinnyét, s megpakolom a hozzávalókkal.

3. Lépés

Fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat és chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkás sárgadinnye kagylóval és salátával

  • Baconba tekert sárgadinnye grillezve

  • Sárgadinnye sonkával és tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    583 kcal
  • Zsír

    35,2 g
  • Koleszterin

    75 mg
  • Szénhidrát

    41,2 g
  • Cukor

    22,8 g
  • Fehérje

    32,9 g