Kolbászos rakott krumpli
2014-03-21- Típus: Rakott krumpli receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Egy jól bevált régi kedvenc. Nyugodtan adhatunk hozzá más zöldségeket is.
Ezeket szerezd be:
- 2 kg burgonya
- 40 dkg parasztkolbász
- 10 db tojás
- 1/2 l tejföl
- só, bors
- 1/2 dl étolaj
1. Lépés
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk. 2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat. A burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába.
2. Lépés
Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a burgonya felét, erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a kolbász végül a burgonya másik fele. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel és sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 761 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
727 kcal -
Zsír
43.1g -
Szénhidrát
55.8g -
Fehérje
29.9g -
Koleszterin
359mg -
Cukor
4.5g