Kolbászos rakott krumpli

2014-03-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Egy jól bevált régi kedvenc. Nyugodtan adhatunk hozzá más zöldségeket is.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg burgonya
  • 40 dkg parasztkolbász
  • 10 db tojás
  • 1/2 l tejföl
  • só, bors
  • 1/2 dl étolaj

1. Lépés

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk. 2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat. A burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába.

2. Lépés

Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a burgonya felét, erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a kolbász végül a burgonya másik fele. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel és sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 761 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Cukkinis burgonyás rakottas

  • Ínyenc rakott krumpli

  • Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    727 kcal
  • Zsír

    43.1g
  • Szénhidrát

    55.8g
  • Fehérje

    29.9g
  • Koleszterin

    359mg
  • Cukor

    4.5g