Cukkinis burgonyás rakottas

2014-11-11
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A cukkinit minden formájában szeretjük, most így készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes cukkini
  • 50-60 deka burgonya
  • 4 darab paradicsom
  • 20 deka gépsonka
  • kakukkfű tetszés szerint
  • fokhagyma
  • tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 deka reszelt sajt

1. Lépés

A cukkinit megmosom és kis vékony karikákra vágom. A burgonyát a héjától megpucolom és szintén vékony karikákra szelem.
A gépsonkákat is kicsi darabokra vágom, a paradicsomokat pedig vékony karikákra.

2. Lépés

Egy sütőedény aljára egy-két kanál olajat teszek, az edénybe elkezdem állítva lerakni a cukkinit, gépsonkát, burgonyát, majd a paradicsomot, aztán folytatom a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.

3. Lépés

Amikor kiraktam a sütőedényt a tetejét megszórom sóval, kakukkfűvel. A tejfölbe keverem az összezúzott fokhagymát, belekeverek egy kanál olajat és a rakottas tetejére rákenem, erre pedig reszelt sajt kerül.

4. Lépés

180 fokos sütőben lefedve megsütöm. kb 40-45 perc a sütési idő. Savanyúsággal fogyasztottuk.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 961 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Kolbászos rakott krumpli

  • Ínyenc rakott krumpli

  • Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal