Csípős salsa szósz

2012-12-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A salsa szószt bármilyen chipshez, taquitoshoz, vagy grissinihez használhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db jalapeno paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 chilipaprika
  • 1/2 kk chiliszósz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • pici víz

1. lépés

A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, majd felszeleteljük. A csípős paprikát egy külön deszkán, külön késsel (hogy ne fogja be a csípős íz) apró darabokra vágjuk.

2. lépés

Ezeket a hozzávalókat olajon feltesszük pirítani, amíg a hagyma üveges lesz. Utána levesszük a tűzről és belekeverjük az összes hozzávalót, majd együtt visszatesszük még egy kicsit rotyogni.

Ha nem szeretjük a nagyon darabos mártásokat, akkor lehűlés után turmixgépbe tesszük és egy kicsit pépesítjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 487 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából