Kapros dübbencs
2012-12-13- Típus: Töltött kelt tészta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 3:0 p
Ez már nagyon régi emlék, de a dédimamám csinált mindig ilyet. Ö is mindig megpakolta a csomagjainkat, én meg hazaúton serényen megettem.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg krumpli
- 5 dkg Élesztő
- 1 kg Liszt
- 3 db Tojás
- 1 dl Tej
- 1 kávéskanál Cukor
- 20 dkg Vaj
- 0,5 dl Olaj
- 2 dl Tejföl
- Só
- Kapor
1. lépés
A krumplit sós vízben megfőzzük, krumplinyomóval összenyomkodjuk és megvárjuk míg kihűl. Közben egy tálba beleöntjük a langyos tejet, cukrot és a szétmorzsolt élesztőt beleszórjuk, majd az egészet felfuttatjuk.
2. lépés
Amikor kihűlt az összenyomkodott főtt krumpli és az élesztő is megkelt, akkor ezt a kettőt, valamint lisztet, 1 db egész tojást, 2 tojássárgáját, tejfölt, vajat, ízlésünk szerint sót gyúrjuk össze jó alaposan. Ezután konyharuhával letakarjuk és körülbelül 1 órán keresztül egy meleg helyen kelesztjük.
3. lépés
1 óra letelte után a jól belisztezett nyújtódeszkán, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük (de vékonyan), majd apróra vágott kaporral megszórjuk. Ha ezzel kész vagyunk, akkor a hosszabbik oldalától elkezdjük feltekerni és a tészta két végét pedig benyomkodjuk.
4. lépés
Ezután egy vajjal kikent tepsibe helyezzük, felvert tojásfehérjével bekenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 666 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1109 kcal -
Összes Zsír
45,1 g -
Koleszterin
167 mg -
Szénhidrát
149,2 g -
Cukor
2,9 g -
Fehérje
27,1 g