Kapros dübbencs

2012-12-13
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 3:0 p

Ez már nagyon régi emlék, de a dédimamám csinált mindig ilyet. Ö is mindig megpakolta a csomagjainkat, én meg hazaúton serényen megettem.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg krumpli
  • 5 dkg Élesztő
  • 1 kg Liszt
  • 3 db Tojás
  • 1 dl Tej
  • 1 kávéskanál Cukor
  • 20 dkg Vaj
  • 0,5 dl Olaj
  • 2 dl Tejföl
  • Kapor

1. lépés

A krumplit sós vízben megfőzzük, krumplinyomóval összenyomkodjuk és megvárjuk míg kihűl. Közben egy tálba beleöntjük a langyos tejet, cukrot és a szétmorzsolt élesztőt beleszórjuk, majd az egészet felfuttatjuk.

2. lépés

Amikor kihűlt az összenyomkodott főtt krumpli és az élesztő is megkelt, akkor ezt a kettőt, valamint lisztet, 1 db egész tojást, 2 tojássárgáját, tejfölt, vajat, ízlésünk szerint sót gyúrjuk össze jó alaposan. Ezután konyharuhával letakarjuk és körülbelül 1 órán keresztül egy meleg helyen kelesztjük.

3. lépés

1 óra letelte után a jól belisztezett nyújtódeszkán, téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal megkenjük (de vékonyan), majd apróra vágott kaporral megszórjuk.  Ha ezzel kész vagyunk, akkor a hosszabbik oldalától elkezdjük feltekerni és a tészta két végét pedig benyomkodjuk.

4. lépés

Ezután egy vajjal kikent tepsibe helyezzük, felvert tojásfehérjével bekenjük a tetejét és előmelegített sütőben megsütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 666 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szénhidrát csökkentett túrós batyu

  • Túrós batyu

  • Töltött rózsák

  • Maradék hússal töltött kelt tészta

  • Diós nyolcas

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1109 kcal
  • Összes Zsír

    45,1 g
  • Koleszterin

    167 mg
  • Szénhidrát

    149,2 g
  • Cukor

    2,9 g
  • Fehérje

    27,1 g