Csokoládé mousse

2012-04-02
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Csokoládé mousse egy nagyszerű desszert. Én nagyon is kedvelem, mert

1) mutatós

2) gyorsan elkészíthető

3) akkor igazán könnyű dolgom van, ha a vendégek előre bejelentkeznek

4) ízekben bárhogyan variálható.

Ezeket szerezd be:

  • 8 dkg keserű csokoládé
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 2 evőkanál eszpresszó vagy nagyon erős kávé
  • 2 dl hideg tejszín
  • 3 nagy tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

1. Olvasszuk össze a csokoládét, a vajat, és az eszpresszó kávét egy fortyogó vizű lábas  fölött, gyakran kevergessük. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, amíg a csokoládé körülbelül testhőmérsékletűre nem hűl. Ha túl hideg a keverék, akkor kicsit melegítsük fel.

2. Ha az olvasztott csokoládé lehűlt kissé, verjük fel a tojásfehérjét egy közepes méretű tálban, amíg el nem kezd habosodni. Megszórjuk a cukorral és egészen keményre verjük.

3. Amikor a csokoládé elérte a megfelelő hőmérsékletet, keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan keverjük bele a felvert hab körülbelül egyharmad részét. Folyamatosan keverjük óvatos mozdulatokkal a többi habot is.

4.  Vegyünk elő egy desszertes, pudingos vagy akár egy nagyobb boros poharat és adagoljuk ki a vendégeinknek a mousset. A tetejét díszíthetjük bármilyen gyümölccsel, málnával, ananásszal vagy a banán és a narancs is szépen kihozza az étcsoki aromáját. A hűtőszekrényben hagyjuk legalább 3-4 órán át állni, de másnap is szolgálhatjuk.

Tálalásnál fújhatunk rá egy kis tejszínhabot, amit tortareszelékkel is megszórhatunk. Ez a recept körülbelül 6-8 adagra elég.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 847 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés-bogyós mousse

  • Gyors kakaókrém

  • Málnás csoki mousse

  • Joghurtos csoki mousse

  • Epres-túrós mousse