Csokoládé mousse
2012-04-02- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 35 perc
Csokoládé mousse egy nagyszerű desszert. Én nagyon is kedvelem, mert
1) mutatós
2) gyorsan elkészíthető
3) akkor igazán könnyű dolgom van, ha a vendégek előre bejelentkeznek
4) ízekben bárhogyan variálható.
Ezeket szerezd be:
- 8 dkg keserű csokoládé
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 2 evőkanál eszpresszó vagy nagyon erős kávé
- 2 dl hideg tejszín
- 3 nagy tojás
- 1 evőkanál cukor
- bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
1. Olvasszuk össze a csokoládét, a vajat, és az eszpresszó kávét egy fortyogó vizű lábas fölött, gyakran kevergessük. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, amíg a csokoládé körülbelül testhőmérsékletűre nem hűl. Ha túl hideg a keverék, akkor kicsit melegítsük fel.
2. Ha az olvasztott csokoládé lehűlt kissé, verjük fel a tojásfehérjét egy közepes méretű tálban, amíg el nem kezd habosodni. Megszórjuk a cukorral és egészen keményre verjük.
3. Amikor a csokoládé elérte a megfelelő hőmérsékletet, keverjük bele a tojássárgáját. Óvatosan keverjük bele a felvert hab körülbelül egyharmad részét. Folyamatosan keverjük óvatos mozdulatokkal a többi habot is.
4. Vegyünk elő egy desszertes, pudingos vagy akár egy nagyobb boros poharat és adagoljuk ki a vendégeinknek a mousset. A tetejét díszíthetjük bármilyen gyümölccsel, málnával, ananásszal vagy a banán és a narancs is szépen kihozza az étcsoki aromáját. A hűtőszekrényben hagyjuk legalább 3-4 órán át állni, de másnap is szolgálhatjuk.
Tálalásnál fújhatunk rá egy kis tejszínhabot, amit tortareszelékkel is megszórhatunk. Ez a recept körülbelül 6-8 adagra elég.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 847 megtekintés