Rakott káposzta pulykahússal
2014-03-31- Típus: Rakott hús receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A megszokott rakott káposztát pulykahússal tettem egészségesebbé.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg darált pulykacomb
- 20 dkg bacon
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- 2 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 nagy pohár tejföl
1. Lépés
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a bacon szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 585 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
624 kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
40.5g -
Fehérje
44.5g -
Koleszterin
166mg -
Cukor
5.5g