Rakott káposzta pulykahússal

2014-03-31
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A megszokott rakott káposztát pulykahússal tettem egészségesebbé.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 20 dkg bacon
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 nagy pohár tejföl

1. Lépés

A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a bacon szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk.

2. Lépés

Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 585 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

  • Frissensült tarja zöldségekkel

  • Csirkemell őzgerincben sütve

  • Csirkés-paradicsomos pite

  • Padlizsános csirketál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    624 kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    40.5g
  • Fehérje

    44.5g
  • Koleszterin

    166mg
  • Cukor

    5.5g