Csirkemell őzgerincben sütve

2013-12-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A sütőm haldoklásának egyik végterméke lett (több másik között) ez az Isteni fogás!
Szerencsére az íze ettől eltekintve tökéletes lett!
Kicsit a teteje jobban megpirult és miután lapka sajttal pakoltam meg, ez viszonylag hamar megtörtént :) De! Ismétlést követel! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg -1 kg csirkemell
  • 1 nagyobb csomag szeletelt bacon
  • 10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! ;) )
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojás
  • 3 ek. liszt
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa

1. Lépés

Az csirke mellett tisztítjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.
A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.

2. Lépés

Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a bacon szalonnát belesorakoztatjuk.
Erre öntjük a masszával összekevert csirke mellett, majd a bacont ráhajtva befedjük.

3. Lépés

A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.
Sült burgonyával tálaljuk! :)

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 060 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

  • Frissensült tarja zöldségekkel

  • Rakott káposzta pulykahússal

  • Csirkés-paradicsomos pite

  • Padlizsános csirketál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    797 kcal
  • Zsír

    45.2g
  • Szénhidrát

    6.8g
  • Fehérje

    87.3g
  • Koleszterin

    302mg
  • Cukor

    0.9g