Csirkemell őzgerincben sütve
2013-12-29- Típus: Rakott hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A sütőm haldoklásának egyik végterméke lett (több másik között) ez az Isteni fogás!
Szerencsére az íze ettől eltekintve tökéletes lett!
Kicsit a teteje jobban megpirult és miután lapka sajttal pakoltam meg, ez viszonylag hamar megtörtént :) De! Ismétlést követel! ;)
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg -1 kg csirkemell
- 1 nagyobb csomag szeletelt bacon
- 10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! ;) )
- 1 kis doboz tejföl
- 2 tojás
- 3 ek. liszt
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
1. Lépés
Az csirke mellett tisztítjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.
A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.
2. Lépés
Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a bacon szalonnát belesorakoztatjuk.
Erre öntjük a masszával összekevert csirke mellett, majd a bacont ráhajtva befedjük.
3. Lépés
A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.
Sült burgonyával tálaljuk! :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 060 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
797 kcal -
Zsír
45.2g -
Szénhidrát
6.8g -
Fehérje
87.3g -
Koleszterin
302mg -
Cukor
0.9g