Padlizsános csirketál
2012-06-09- Típus: Fehérje nap, Rakott hús receptek, Tepsis húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy kis csirkehús padlizsánnal és zöldségekkel megbombázva. Ajánlom az elkészítését!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Csirkemellfilé
- 40 dkg Padlizsán
- 1 Paprika
- 2 Paradicsom
- 1 Vöröshagyma
- Só
- Kakukkfű
- Bazsalikom
- Olaj (sütéshez)
1. lépés
A zöldségek előkészítésével kezdünk. Megtisztítjuk és meghámozzuk őket. A hagymát, paradicsomot, paprikát karikákra vagy kockákra, a padlizsánt pedig hosszában újjnyi szeletekre vágjuk. Az utóbbit kicsit megsózzuk és kb. 30 percig pihentetjük az ízek kedvéért.
2. lépés
Amíg a padlizsán érlelődik, addig nagyon kevés olajon megsütjük a csirkemellet. Ha a hússal kész volnánk, akkor a maradék zsiradékon a padlizsánt csak félig sütjük át.
3. lépés
Előveszünk valami tűzálló tálat (kisebb tepsi is jó), alulra szétterítjük a padlizsánt, rá megy a csirkemell, majd a legtetejére a többi zöldség. Egy kevéske vízzel meglocsoljuk, kakukkfűvel és bazsalikommal érzéssel megfűszerezzük és a sütőben puhára pároljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 393 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
427 kcal -
Összes Zsír
18,9 g -
Koleszterin
106 mg -
Szénhidrát
23,4 g -
Cukor
10,1 g -
Fehérje
42,8 g