Padlizsános csirketál

2012-06-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy kis csirkehús padlizsánnal és zöldségekkel megbombázva. Ajánlom az elkészítését!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Csirkemellfilé
  • 40 dkg Padlizsán
  • 1 Paprika
  • 2 Paradicsom
  • 1 Vöröshagyma
  • Kakukkfű
  • Bazsalikom
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

A zöldségek előkészítésével kezdünk. Megtisztítjuk és meghámozzuk őket. A hagymát, paradicsomot, paprikát karikákra vagy kockákra, a padlizsánt pedig hosszában újjnyi szeletekre vágjuk. Az utóbbit kicsit megsózzuk és kb. 30 percig pihentetjük az ízek kedvéért.

2. lépés

Amíg a padlizsán érlelődik, addig nagyon kevés olajon megsütjük a csirkemellet. Ha a hússal kész volnánk, akkor a maradék zsiradékon a padlizsánt csak félig sütjük át.

3. lépés

Előveszünk valami tűzálló tálat (kisebb tepsi is jó), alulra szétterítjük a padlizsánt, rá megy a csirkemell, majd a legtetejére a többi zöldség. Egy kevéske vízzel meglocsoljuk, kakukkfűvel és bazsalikommal érzéssel megfűszerezzük és a sütőben puhára pároljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 393 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

  • Frissensült tarja zöldségekkel

  • Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

  • Sajtos-spenótos szelet

  • Rakott káposzta pulykahússal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    427 kcal
  • Összes Zsír

    18,9 g
  • Koleszterin

    106 mg
  • Szénhidrát

    23,4 g
  • Cukor

    10,1 g
  • Fehérje

    42,8 g