Frissensült tarja zöldségekkel
2015-07-02- Típus: Rakott hús receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Finom, egyszerű és gyors étel. Aki szereti a tarját, annak kötelező!
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet csontnélküli tarja
- 1 kiló burgonya
- 1 csg petrezselyemzöld
- 1 közepes lilahagyma
- 15 deka gomba
- só, bors
- 1 deci olaj
- 10 deka gépsonka
- 1 piros kaliforniai paprika
- 2 közepes paradicsom
- 15 deka reszelt sajt
1. Lépés
A burgonyát héjában megfőzöm. Amikor kihűlt a héját lehúzom és karikákra vágom. A húst kiklopfolom és besózom.
2. Lépés
Az olajat a serpenyőben felhevítem a hússzeleteket átsütöm. Egy sütőedényben alulra lerakom a burgonyakarikákat, kicsit sóval meghintem, a petrezselyem felét rátépkedem. A hús olajával meglocsolom.
3. Lépés
Erre ismét burgonya és petrezselyem jön és kevéske olaj. A burgonyára ráteszem a hús szeleteket, a húsra a karikára vágott lilahagymát, a hagymára az olajban kissé megfuttatot gombát.
4. Lépés
A gombára a kaliforniai paprika jön, majd a paradicsom karikák. Erre helyezzük a gépsonkát és a reszelt vagy lapkasajtot. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt elkészül.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 561 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
791 kcal -
Zsír
42.7g -
Szénhidrát
49g -
Fehérje
53.5g -
Koleszterin
147mg -
Cukor
7.8g