Csirkés-paradicsomos pite

2013-04-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Pitét nem csak édeset, de sósat is tudunk készíteni. Ez a csirkés változat, akár egy étkezést is kiválthat.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 150g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g sima liszt
  • 125 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • egy kis chili
  • 2-3 evőkanál hideg víz
  • Töltelékhez:
  • 200 g előpirított csirkemell
  • 180 g tejszín
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • 120 g kecskesajt
  • friss kakukkfű
  • só és frissen őrölt bors
  • 100 g koktélparadicsom

1. lépés

Keverjük össze a liszteket, a vajat, tojást, sót, chilit és a vizet. Gyúrjuk a tésztát, és legalább 30 percig hűtsük hűtőszekrényben fóliába csomagolva. 

2. lépés

Töltelék elkészítése: Vágjuk a csirkét és a sajtot kis darabokra. Egy tálba öntjük a tejszínt, a tejet, a tojást, a kakukkfüvet és a többi a fűszert. Keverjük össze alaposan, majd tegyük félre.  

3. lépés

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Vegyük ki a tésztát, majd nyújtsuk ki és helyezzük bele a kivajazott közepes méretű piteformába. Szurkáljuk be a tésztát villával, azután süssük 15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz. 

4. lépés

Ezután vegyük elő a csirkés-tejszínes keveréket, öntsük a pitére. A tetejére helyezzünk koktélparadicsomot, szórjuk le fűszerekkel. Tegyük fel a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és süssük 25-30 percig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 030 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel

  • Frissensült tarja zöldségekkel

  • Rakott káposzta pulykahússal

  • Csirkemell őzgerincben sütve

  • Padlizsános csirketál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    540 kcal
  • Zsír

    34.3g
  • Szénhidrát

    33.1g
  • Fehérje

    25.1g