Csirkés-paradicsomos pite
2013-04-28- Típus: Húsos piték, Rakott hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Pitét nem csak édeset, de sósat is tudunk készíteni. Ez a csirkés változat, akár egy étkezést is kiválthat.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 150g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g sima liszt
- 125 g hideg vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- egy kis chili
- 2-3 evőkanál hideg víz
- Töltelékhez:
- 200 g előpirított csirkemell
- 180 g tejszín
- 100 ml tej
- 1 tojás
- 120 g kecskesajt
- friss kakukkfű
- só és frissen őrölt bors
- 100 g koktélparadicsom
1. lépés
Keverjük össze a liszteket, a vajat, tojást, sót, chilit és a vizet. Gyúrjuk a tésztát, és legalább 30 percig hűtsük hűtőszekrényben fóliába csomagolva.
2. lépés
Töltelék elkészítése: Vágjuk a csirkét és a sajtot kis darabokra. Egy tálba öntjük a tejszínt, a tejet, a tojást, a kakukkfüvet és a többi a fűszert. Keverjük össze alaposan, majd tegyük félre.
3. lépés
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Vegyük ki a tésztát, majd nyújtsuk ki és helyezzük bele a kivajazott közepes méretű piteformába. Szurkáljuk be a tésztát villával, azután süssük 15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.
4. lépés
Ezután vegyük elő a csirkés-tejszínes keveréket, öntsük a pitére. A tetejére helyezzünk koktélparadicsomot, szórjuk le fűszerekkel. Tegyük fel a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és süssük 25-30 percig.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 556 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
540 kcal -
Zsír
34.3g -
Szénhidrát
33.1g -
Fehérje
25.1g