Áfonyás-mascarpones kuglóf
2013-07-14- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Mascarpone és áfonya. Két iszonyatosan finom hozzávaló, amit nem tudok nélkülözni és két havonta legalább egyszer bele kell valamilyen fogásba csempésznem. Ezúttal ez a gyönyörű kuglóf lett belőle.
1 csésze mérete 250 ml.
Ezeket szerezd be:
- 300 g sótlan vaj
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 6 tojás
- 1,5 csésze cukor
- 220g mascarpone sajt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g áfonya
- vaj és zsemlemorzsa
1. Lépés
Vajazzuk ki jó vastagon a kuglóf formánkat és szórjuk meg zsemlemorzsával. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Öblítsük le a bogyókat, töröljük szárazra papírtörlővel és megszórjuk egy kis liszttel.
2. Lépés
Keverjük át a vajat, amíg puha, krémes lesz. Hozzászórjuk a cukrot és tovább keverjük. Egyenként, adjunk hozzá ezután a hozzávalókat, először a mascarponet, utána a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a pudingot.
3. Lépés
3/4 részét a tésztának öntsük a formába, erre szórjuk rá a bogyókat, és fedjük le a maradék tésztával. (Egyébként a bogyókat bele is keverhetjük a tésztába, vagy tehetjük az aljára is.) Süssük 45-50 percig 180°C-on.
Tálaláskor szórjuk le porcukorral, kínáljuk áfonyalekvárral.
Értékelések
(3.8 / 5)
10 személy értékelt
8 558 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
881 kcal -
Zsír
50.3g -
Szénhidrát
95.9g -
Fehérje
14.6g