Áfonyás-mascarpones kuglóf

2013-07-14
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Mascarpone és áfonya. Két iszonyatosan finom hozzávaló, amit nem tudok nélkülözni és két havonta legalább egyszer bele kell valamilyen fogásba csempésznem. Ezúttal ez a gyönyörű kuglóf lett belőle.

1 csésze mérete 250 ml.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g sótlan vaj
  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 6 tojás
  • 1,5 csésze cukor
  • 220g mascarpone sajt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 200 g áfonya
  • vaj és zsemlemorzsa

1. Lépés

Vajazzuk ki jó vastagon a kuglóf formánkat és szórjuk meg zsemlemorzsával. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Öblítsük le a bogyókat, töröljük szárazra papírtörlővel és megszórjuk egy kis liszttel.

2. Lépés

Keverjük át a vajat, amíg puha, krémes lesz. Hozzászórjuk a cukrot és tovább keverjük. Egyenként, adjunk hozzá ezután a hozzávalókat, először a mascarponet, utána a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a pudingot.

3. Lépés

3/4 részét a tésztának öntsük a formába, erre szórjuk rá a bogyókat, és fedjük le a maradék tésztával. (Egyébként a bogyókat bele is keverhetjük a tésztába, vagy tehetjük az aljára is.) Süssük 45-50 percig 180°C-on.

Tálaláskor szórjuk le porcukorral, kínáljuk áfonyalekvárral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

5 500 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf

  • Csokis kuglóf Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    881 kcal
  • Zsír

    50.3g
  • Szénhidrát

    95.9g
  • Fehérje

    14.6g