Pisztáciás brownie

2014-02-24
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Mivel már rég volt brownie recept, ezért megosztom veletek egyik kedvencemet.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g vaj
  • 300g étcsokoládé
  • 280g muscovado cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 4 közepes tojás
  • 200g sima liszt
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 150g pisztácia
  • porcukor

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180C-ra, majd vajazzunk ki egy kb. 31 x 17 x 3,5 cm-es tepsit vagy sütőformát. Törjük a csokoládét egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és tejet, majd melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg meg nem olvad a csoki.

2. Lépés

Hagyjuk kissé kihűlni, majd verjük fel a tojásokat egyesével és laza mozdulatokkal forgassuk bele. Keverjük bele a lisztet, a fahéjat és pisztáciát.
Öntsük bele a keveréket a formába, majd süssük 25-30 percig. Szeleteljük, amíg még meleg és fogyasszuk tejjel vagy kakaóval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 361 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lisztmentes brownie

  • Diétás csokis brownie

  • Brownie torta recept

  • Babos brownie

  • Meggyes brownie

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    333 kcal
  • Zsír

    18g
  • Szénhidrát

    39g
  • Fehérje

    5g