Pisztáciás brownie
2014-02-24- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Mivel már rég volt brownie recept, ezért megosztom veletek egyik kedvencemet.
Ezeket szerezd be:
- 200 g vaj
- 300g étcsokoládé
- 280g muscovado cukor
- 4 evőkanál tej
- 4 közepes tojás
- 200g sima liszt
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 150g pisztácia
- porcukor
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180C-ra, majd vajazzunk ki egy kb. 31 x 17 x 3,5 cm-es tepsit vagy sütőformát. Törjük a csokoládét egy kis lábasba, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és tejet, majd melegítsük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg meg nem olvad a csoki.
2. Lépés
Hagyjuk kissé kihűlni, majd verjük fel a tojásokat egyesével és laza mozdulatokkal forgassuk bele. Keverjük bele a lisztet, a fahéjat és pisztáciát.
Öntsük bele a keveréket a formába, majd süssük 25-30 percig. Szeleteljük, amíg még meleg és fogyasszuk tejjel vagy kakaóval.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 361 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
333 kcal -
Zsír
18g -
Szénhidrát
39g -
Fehérje
5g