Póréhagyma leves bográcsban
2013-09-22- Típus: Bogrács, Hagymalevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
A minap volt kedvünk kísérletezni, hogy valamilyen más ételt is elkészítsünk bográcsban, mint a szokásos lecsó-pörkölt-halászlé kombinációt. Ez sült ki belőle.
Ezeket szerezd be:
- 8 nagy szál póréhagyma
- 4 nagy krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomag snidling
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál zsír
- 4 db erőleveskocka
- só, bors
- pirospaprika
1. lépés
A póréhagymát megtisztítjuk, nagyon vékony karikákra vágjuk egy kis zöld részével együtt. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, megtöröljük, majd apróra vágjuk.
2. lépés
A kisebb bográcsba vajat és zsírt teszünk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Szórjuk meg egy kis pirospaprikával, majd azonnal hozzáadjuk a póréhagymát, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk. Ezután felöntjük úgy 3 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, felforraljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 25-30 percig főzzük. Megszórjuk a snidlinggel és forrón tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 479 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
244 kcal -
Zsir
6.4g -
Szénhidrát
43.6g -
Fehérje
5g