Póréhagyma leves bográcsban

2013-09-22
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A minap volt kedvünk kísérletezni, hogy valamilyen más ételt is elkészítsünk bográcsban, mint a szokásos lecsó-pörkölt-halászlé kombinációt. Ez sült ki belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 8 nagy szál póréhagyma
  • 4 nagy krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag snidling
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 db erőleveskocka
  • só, bors
  • pirospaprika

1. lépés

A póréhagymát megtisztítjuk, nagyon vékony karikákra vágjuk egy kis zöld részével együtt. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, megtöröljük, majd apróra vágjuk.

2. lépés

A kisebb bográcsba vajat és zsírt teszünk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Szórjuk meg egy kis pirospaprikával, majd azonnal hozzáadjuk a póréhagymát, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk. Ezután felöntjük úgy 3 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, felforraljuk, majd hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, és lefedve kb. 25-30 percig főzzük. Megszórjuk a snidlinggel és forrón tálaljuk.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 553 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    244 kcal
  • Zsir

    6.4g
  • Szénhidrát

    43.6g
  • Fehérje

    5g