Diplomata kocka

2014-01-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A család értékelése szerint nagyon finom és mutatós édesség. Készítsük el, ha vendégeket várunk.

Ezeket szerezd be:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 5 deka darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • A krém hozzávalói:
  • őszibarack
  • kivi
  • mandarin
  • 15 deka porcukor
  • 4 deci tejszín
  • 25 deka mascarpone
  • A tetejére: tejszín

1. lépés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját kikeverem a cukorral.
A sárga masszához hozzáadom a tojáshabot, a sütőporral elkevert lisztet és végül a darált diót.

2. lépés

Sütőpapiros sütőlapon 170 fokon megsütöttem.
Kihülés utén két lapra vágtam. (A tepsi mérete 34×32-es.)

3. lépés

A porcukort a mascarponéval kikevertem, a tejszínt habbá vertem, a gyümölcsöket apró kockára vágtam és belekevertem a krémbe.
A lapot megtöltöttem a másikat ráhelyeztem és a tetejét tejszínnel díszítettem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

2,823 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

  • Diós gyümölcsös sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    470 kcal
  • Zsir

    17.6g
  • Szénhidrát

    67g
  • Fehérje

    14.5g
  • Koleszterin

    169mg
  • Cukor

    46.8g