Padlizsánsaláta recept
2012-09-19- Típus: Keményítő nap, Padlizsánsaláta receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A 90 napos diétánál a barátnőm padlizsánból marha finom salátát dobott össze nekem. Sajnos ez már régen volt és azóta nem is ettem. Megyek, szólok is… :)
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes Padlizsán
- 1 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 1 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 1 kiskanál Citromlé
- Cukor
- Só
- Bors
1. lépés
Miután a padlizsánt megmostuk, héjastul betesszük a már forró sütőbe és körülbelül 20 percig sütjük. Közben leszedjük a paradicsomok héját és szeletekre, negyedekre, míg a vöröshagymát kis kockákra vágjuk.
2. lépés
Ha kész a padlizsán, akkor megpucoljuk és ezt is kis kockákra vágjuk. Egy edényben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt és még néhány percig pirítjuk tovább. Ahogy ez kész, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük és sóval és borssal fűszerezzük. Fedőt teszünk rá és pár percig sütjük még egybe.
3. lépés
Ha úgy látjuk már, hogy jó lesz (zsírjára sült), akkor meglocsoljuk citromlével és egy kevés cukorral ízesítjük még. Jól keverjük át. Hagyjuk kihűlni és úgy fogyasszuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 781 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
224 kcal -
Összes Zsír
14,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
24,6 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
3,8 g