Padlizsánsaláta recept

2012-09-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A 90 napos diétánál a barátnőm padlizsánból marha finom salátát dobott össze nekem. Sajnos ez már régen volt és azóta nem is ettem. Megyek, szólok is… :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes Padlizsán
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 kiskanál Citromlé
  • Cukor
  • Bors

1. lépés

Miután a padlizsánt megmostuk, héjastul betesszük a már forró sütőbe és körülbelül 20 percig sütjük. Közben leszedjük a paradicsomok héját és szeletekre, negyedekre, míg a vöröshagymát kis kockákra vágjuk.

2. lépés

Ha kész a padlizsán, akkor megpucoljuk és ezt is kis kockákra vágjuk. Egy edényben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt és még néhány percig pirítjuk tovább. Ahogy ez kész, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük és sóval és borssal fűszerezzük. Fedőt teszünk rá és pár percig sütjük még egybe.

3. lépés

Ha úgy látjuk már, hogy jó lesz (zsírjára sült), akkor meglocsoljuk citromlével és egy kevés cukorral ízesítjük még. Jól keverjük át. Hagyjuk kihűlni és úgy fogyasszuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 445 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    224 kcal
  • Összes Zsír

    14,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    24,6 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    3,8 g