Tepsis karalábé

2012-10-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Hétvégén készítettünk egy tepsis burgonyás, paradicsomos, karalábés finomságot. 90 napos keményítő napra is ideális lehet.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Újburgonya
  • 2 db zsenge Karalábé
  • 2 db Paradicsom
  • 2 szál Újhagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 dl Húsleves
  • Petrezselyem zöldje
  • Őrölt bors
  • Csipet Cukor

1. lépés

A krumplit és karalábét megpucoljuk és karikákra vágjuk. Sóval és egy kis csipetnyi cukorral megfűszerezzük, majd egy olajjal kikent tepsibe szétterítjük. És hogy még finomabb legyen, a tetejét megszórjuk egy kis felaprított petrezselyem zöldjével.

2. lépés

Betoljuk a tepsit az előmelegített sütőbe, majd körülbelül 45-50 percen keresztül sütjük közepes fokozaton. Amíg sülnek a zöldségek, addig a hagymát felszeleteljük, a paradicsomot pedig negyedeljük vagy szintén karikákra vágjuk.

3. lépés

Amikor már letelt úgy 20 perc, akkor forgassuk meg egy nagy szedőkanállal, fakanállal a zöldségeket, majd adjuk hozzá a felvágott paradicsomot és újhagymát. Borssal még fűszerezzük meg és locsoljuk meg a tetejét húslevessel. Ha a karalábé és a burgonya megpuhult, már tálalhatunk is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 315 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült tök

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    275 kcal
  • Összes Zsír

    14,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    33,7 g
  • Cukor

    10,5 g
  • Fehérje

    6,6 g