Fokhagymás burgonya
2012-10-31- Típus: Keményítő nap, Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is nagyon finom. Szeretem, hogy jó hagymás és fűszeres. Én pasiként imádom.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg apró szemű Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Olaj
- Kakukkfű
- Só
- Bors
1. lépés
A krumplit megpucoljuk és karikákra-, míg a vöröshagymát apróra vágjuk.
2. lépés
A felszeletelt burgonyát olajon jó ropogósra sütjük, majd ezután hozzákeverjük a felvágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverjük, majd körülbelül még 5 percig egybe pároljuk.
3. lépés
5 perc után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
11 686 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
273 kcal -
Összes Zsír
14 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
34,9 g -
Cukor
3,6 g -
Fehérje
4,2 g